¨Generația Facebook¨ ia atitudine

Zilele acestea au fost și continuă să fie unele grele pentru cei care au fost victime ale inciendiului din #colectiv, pentru familiile și prietenii lor. M-am abținut să nu scriu nimic referitor la subiect, dar e trist și dureros și incredibil de crezut că atât de multe persoane au avut de suferit. În orice parte a Bucureștiului ai merge, oamenii vorbesc despre tragedie. Și este normal, un astfel de eveniment nu ar trebui să fie uitat, ci ar trebui să fie o lecție pentru noi toți. O lecție din care trebuie să învățăm că nu mai putem să acceptăm ceea ce s-a întâmplat până acum. Că nu mai trebuie să moară oameni nevinovați ca cineva să reacționeze.

Unii aruncă vina fie spre autorități, fie spre cei care au ales să se distreze într-o vineri seară, într-un club, la un concert rock. Ca de fiecare dată, părerile sunt împărțite. Pe de altă parte, mai sunt și cei care fac mai mult decât să-și dea cu părerea și să condamne.. mai sunt cei care aleg să facă ceva util. Am observat o mobilizare în masă a acelor români frumoși care și-au rupt din timpul lor și s-au dus să doneze sânge pentru victime. Am văzut oameni care au  donat bani sau alimente. Mulți spuneau că românii nu sunt uniți, dar atunci când se întâmplă o tragedie se vede că, de fapt, românii se ajută unii pe ce ceilalți, indiferent dacă se cunosc sau nu. Mai mult decât atât, ies în stradă și protestează pentru a-și cere drepturile, ceea ce e impresionant și de admirat.

Nu are cum să nu te miște un astfel de eveniment. Nu ai cum să spui că nu-ți pasă, doar pentru că nu ai fost tu acolo, în acel moment. Se putea întâmpla oricui, oriunde, oricând. Dar li s-a întâmplat lor, din păcate.

true

Că sistemul nostru este unul corupt, nu mai este o noutate pentru nimeni. După protestele de aseară, astăzi și-au prezentat demisiile premierul Victor Ponta, dar și primarul sectorului 4, Cristian Piedone. Sub presiune au ales, în sfârșit, să renunțe la funcțiile pe care nu le meritau. Și ar fi bine să le urmeze exemplul și alții, pentru că ei nu sunt singurii. Se pare că efortul a miilor de români care au stat aseară în frig a meritat. Și ăsta e doar începutul, pentru că se cere o schimbare. Pentru că evenimentul de vineri seară ar trebui să fie ultimul pentru România. Ar trebui să începem să luptăm mai mult pentru noi și să nu mai acceptăm să fim conduși de incompetenți care ne fură banii și ne mint pe la televizor. Ar trebui să înțeleagă că ¨generația Facebook¨ are un cuvânt de spus sau mai multe. Și dacă ei nu ascultă de această generație, nu fac decât să o ambiționeze să lupte și mai mult pentru ceea ce își dorește. Pentru că e nevoie de mai mult decât niște decorații post-mortem și niște păreri de rău. E nevoie de fapte concrete, care să ne demonstreze că se poate. Mai e mult până departe, dar se poate..

Ne facem auziți! #colectiv

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s