„A”

      ¨Ţi se pare incredibil că nu te-am uitat? Nepotrivit că am încercat? Tristeţea se poate ameliora, tu m-ai învăţat asta, iar zâmbetul este cel către care aspirăm cu toţii de la prima gură de aer, dar dacă nu-ţi trezesc niciun sentiment, înseamnă că durerea pe care ţi-am provocat-o a fost mai intensă decât toate zâmbetele pe care le-am trăit împreună. Aşa că, A, te rog, citeşte-mă! […] Această scrisoare este, înainte de toate, povestea noastră împachetată în rânduri. Nu este o strategie, îmi cunoşti intenţiile, ştii cine sunt. Aceste rânduri sunt sincere, din inimă.

Această scrisoare este adevăr. Dar unul cald, care poate fi primit în inima ta. Deşi sunt lucruri care trebuie să rămână doar în sufletul nostru, nevorbite şi nescrise, să le păstrăm, poate uneori să ni le amintim pentru un zâmbet, şi atât… […] Şi să le laşi să ajungă la inimă. […] Această scrisoare este un strigăt care spune “iartă-mă!”. Este o emoţie care spune “mulţumesc”. De ce şi pentru ce, te las pe tine să descoperi…¨

Dacă v-am făcut curioși prin rândurile de mai sus, țin să precizez că aceasta este doar o mică parte din scrisoarea lui către ea. O scrisoare transpusă într-un roman, care a intrat în Cartea Recordurilor, fiind cea mai lungă scrisoare publicată vreodată într-o carte.

Autorul acestei opere este un tânăr talentat, născut în București, scriitor, scenarist, regizor, producător de film și teatru. Este vorba despre Octavian Fînaru, cel care își va lansa cartea ¨A¨, joi, pe data de 8 octombrie 2015, la ora 19:00, la Casa Titulescu (Șos. Kiseleff 47).

A este primul sunet pe care îl spune orice bebeluș. De la A încep 30 de alfabete. Cumva este la baza a orice: litera, sunetul. Dacă de acolo începe tot, înseamnă că este molecula a tot ceea ce se întâmplă în această lume. „A” este recunoașterea faptului că fiecare emoție din scrisoarea expeditorului este descrisă amănunțit„, spune Octavian Finaru despre romanul „A”.

Crede cu tărie că lucrurile se întâmplă așa cum trebuie să se întâmple și că formula fericirii este formată din trei elemente: hotărare, efort și timp. Nu-i de mirare că romanul-scrisoare¨A¨ este a treia carte din portofoliul autorului. Debutul la avut cu romanul „Grigore„: „Încă de când am scris primele rânduri, scopul acestui proiect a fost ecranizarea. România are nevoie de un asemenea film.” Are o relație specială cu personajele lui, pe care a descris-o amănunțit în cartea psihologică „În inima scenaristului„. Pe lângă acestea, Octavian a pregătit și un lungmetraj care așteaptă să se afișeze publicului cât mai curând.

La evenimentul de lansare a romanului ¨A¨ vor participa mai multe personalități din domeniul de activitate al autorului: actori, regizori, scenariști, producători, precum și instituții de presă pentru conferința special organizată. În timpul evenimentului, pe lângă discursul autorului, invitații vor avea parte de câteva surprize, cadouri, momente artistice, iar la final, vor fi invitați la un cocktail și la sesiunea de autografe.

Vă invit cu drag să-i fiți alături, să-l susțineți, să-i aflați povestea și să-i citiți cartea, după care să-i împărtășiți părerile legate de acest roman. Cum feedback-ul este extrem de important, sunt convinsă că s-ar bucura să afle ceea ce gândiți despre scrisoarea pe care a scris-o cu atât de mult drag și emoție, pentru ea, pentru el, pentru voi..

A3d

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s