Povești de la Webstock 2015

webstock 2015.Cea de-a 8-a ediție a celei mai mari conferințe despre social media din România a fost plină de surprize și invitați pe măsură. Am ascultat povești care au schimbat vieți, am aflat diverse sfaturi, m-am reîntâlnit cu prieteni dragi, am făcut poze și am râs mult. Felicitări lui Cristian Manafu și echipei sale pentru că de fiecare dată au venit cu idei frumoase, iar prin evenimentele lor ne-au făcut să ne simțim excelent! 😀

După experiența de anul acesta la Webstock, am ales să scriu despre poveștile unor oameni care ne-ar putea inspira să ieșim din zona noastră de confort și să avem curajul de a ne pune în aplicare idei inedite. Prima sesiune a evenimentului Webstock, The Game Changers, a avut un invitat care m-a impresionat prin povestea de viață prin care acesta a trecut. Este vorba de Andrei Roșu, un om frumos, care în aprilie 2010 a alergat primul lui maraton la Polul Nord. Despre experiența de la Polul Nord puteți să citiți mai multe în eBook-ul pe care acesta l-a scris și pe care îl puteți descărca gratuit de aici. Andrei a recunoscut că în trecut căuta diverse motive pentru care să nu ajute, fiindcă avea acea gândire greșită pe care mulți dintre noi încă o mai avem, și anume că dacă nu putem să ajutăm pe toată lumea, mai bine să nu o facem deloc sau o altă variantă era aceea că ajutorul pe care îl oferim se poate duce în altă parte și nu către cauza pentru care noi am crezut inițial, așa că mai bine nu ajutăm.

¨Cred că suntem în acest moment al istoriei, pe această planetă, în această formulă pentru că ne-am ajutat unii pe ceilalți – Andrei Roșu¨

andrei rosu

Gândirea i s-a schimbat în luna octombrie 2010, atunci când a fost invitat de către fundația Hospice Casa Speranței la centrul lor de îngrijire paliativă din Brașov.

¨În momentul în care îți strânge mâna un copil de 7 ani care este dezvoltat fizic cât unul de 2 și nu se poate mișca și mai are câteva săptămâni de trăit, nu poți să ieși de acolo gândindu-te .. eh, fiecare cu norocul lui, asta este.. și să revii la ceea ce făceai – Andrei Roșu¨

Odată ce a trecut prin această experiență s-a gândit că nu poate rămâne nepăsător, ci trebuie să facă ceva în acest sens. A început prin a scrie pe blogul pe care îl lansase recent, după care a continuat prin a-și imprima mesaje pe tricourile cu care participa la competițiile sportive și, ulterior, a organizat și a susținut diverse competiții de fundraising.

¨Schimbarea vine cu pași mici. Fiecare zi e o miniatură a vieții, dacă schimbăm ceva la nivelul fiecărei zile, o să vedem că se multiplică și pe termen lung se produc schimbări extraordinare! – Andrei Roșu

Un alt invitat a fost Erwin Albu sau ¨țăranul urban¨, cum s-a și autointitulat încă de la început. Probabil că îl cunoașteți deja, este cel care a făcut un experiment inspirat de ceea ce a văzut într-un sat din Germania. Mai exact, și-a scos la poartă produse din grădina personală, pe care le-a oferit trecătorilor spre autoservire și a intitulat acest experiment:  „Autoservire din gospodărie pentru oameni cinstiți”. Oamenii își puteau lua diferite produse de care aveau nevoie și puteau lăsa la căsuța poștală o sumă de bani pe care aceștia o considerau relevantă în raport cu produsele respective. Acest proiect a pornit de la o concepție care l-a intrigat, și anume aceea că românii sunt foarte umiliți în străinătate. A vrut să ofere posibilitatea ca românii să demonstreze că au bun simț și pot fi cinstiți, răsplătindu-i dorința de a dezvolta această idee în România. Și a avut succes, oamenii care au trecut pe la poarta lui au sprijinit acest proiect, iar suma strânsă (3.700 lei) s-a îndreptat către comunitatea rromă din orșul Codlea.

În cea de-a doua sesiune a evenimentului, unul dintre invitați a fost Cornel Ilie, de la trupa Vunk, care ne-a povestit un pic despre cum au ajuns ei să schimbe regulile jocului din industria muzicală. De asemenea, a precizat și despre cât de important este să știi când trebuie să înveți regulile și să te ghidezi după ele sau când este momentul să faci o schimbare pentru a avea succes.

vunk @webstockro 2015

Cei de la Vunk și-au dorit să schimbe regulile, să cânte altfel, să schimbe ceva în muzica românească și să inventeze un concept care să-i reprezinte în totalitate. Și au reușit! Primul pas a fost acela de a-și lua un manager fals, mai exact și-a inventat un nume (Paul Filip) și a pus un nr de tel la care a răspuns timp de 4 ani de zile. Practic, Cornel Ilie era managerul trupei Vunk, fără ca nimeni să știe acest lucru. Cu timpul, și-a dat seama că pentru a avea succes și pentru a atrage publicul, trebuie să spună povești. Povești care să fie transpuse în spectacolele lor.

¨Spectacolul este arma noastră! – Cornel Ilie¨

Vă povesteam în articolul precedent despre noul clip al celor de la Vunk. Am avut ocazia să îl văd în premieră în întregime, după ce acesta și-a găsit jumătatea, cu ajutorul bloggerilor. Mie mi-a plăcut la nebunie! Versurile sunt minunate, pline de emoție, așa că ascultați-le cu atenție, o să vă placă!

* Foto credit: Andrei Tudoran, WeFreeze

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s