Educaţia din spatele blocului

Undeva în Berceni, în spatele unor blocuri care mi-au marcat oarecum copilăria prin amintiri mai mult sau mai puţin plăcute, se dau lecţii de „bună-purtare”. Mai exact, aici este locul în care anumite personaje ţin să iasă în evidenţă prin comportamentul lor. Nu, nu sunt adolescenţi dornici de afirmare, dacă la asta vă gândeaţi.

Este vorba de o gaşcă de mămici, (DA, MĂMICI!), care de câţiva ani de zile şi-a făcut un obicei în a se reuni în fiecare seară şi a sta la palavre până târziu. Nimic neobişnuit până acum. Menţionam un pic mai sus, de comportamentul lor care iese în evidenţă. Ce fac ele, de fapt?

Seara, după ora 19-20, când se întorc de la muncă, iar căldura este ceva mai suportabilă, se adună şi stau pe capotele maşinilor parcate, sparg seminţe, beau bere, fumează şi, din când în când, mai aruncă câte un ochi la copiii lor care aleargă pe străzi, printre maşini, ţipând. Mai mult decât atât, limbajul lor este unul extrem de vulgar şi nepotrivit statutului de mamă. Îşi jignesc copiii şi le adresează cuvinte urâte, pe un ton agresiv: „Te rup cu bătaia„, „Vin-o înapoi, nenorocitule!„, „Mi-ai mâncat viaţa„, „Treci aici că te calc în picioare„, „Te spun lu` tactu`, să vezi ce omor îţi iei” şi altele de genul acesta, pe care, din bun simţ, nu le pot reproduce.

Mă întreb ce fel de educaţie primesc aceşti copii, care în fiecare zi sunt jigniţi, atunci când ies afară, la joacă. Referitor la comportamentul lor, nici acesta nu este unul exemplar.. dar, sunt copii și observ că ceea ce învaţă de la părinţi, aplică şi în realitate.

Pe ele cine le mai educă?

bad momSursă foto: pyzam.com
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s