2% pentru o şansă la viaţă!

Acum doi ani participasem la o campanie lansată de Salvaţi Copiii România, dedicată combaterii violenţei împotriva copiilor, despre care am scris aici şi aici.

După cum probabil ştiţi, mortalitatea infantilă este un capitol sumbru pentru România. Suntem clasaţi pe primul loc în clasamentul nefericit al mortalității infantile la nivelul întregii Uniuni Europene, cu o rată de 8,5 la 1.000 de nou născuţi vii, faţă de media europeană de 3,9 la mie.

salvaticopiiiromaniaCifra este cu atât mai revoltătoare cu cât, potrivit estimărilor Salvați Copiii, o treime din aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe de suport pentru mame şi copii şi echiparea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Până în prezent, în cadrul campaniei pentru reducerea mortalităţii infantile, derulată începând cu octombrie 2012, Salvați Copiii a dotat 54 de maternități din 33 de județe cu echipamente medicale performante în valoare de 4.800.000 lei.

Maternitati-Salvati-CopiiiPentru a putea continua aceste acţiuni de dotare a maternităţilor din România, Salvaţi Copiii România desfăşoară până pe data de 25 mai 2015, o campanie de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit.

Prin acest gest, fiecare dintre noi participă în mod direct la salvarea unui bebeluş născut prematur în România.

Fiindcă avem ocazia să facem bine, prin a alege unde se vor duce cei 2 %, eu zic să dăm o şansă la viaţă micuţilor care se luptă să vină pe lume, într-un sistem medical prea puţin dotat. Dacă statul nu ştie unde e cea mai mare nevoie de schimbare, eu zic că ar trebui să luăm atitudine!

Este foarte important de ştiut că această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

Pentru a putea redirecţiona cei 2 %, trebuie să urmaţi paşii de mai jos:

Pasul 1. Completează Formularul 230 (dacă în 2014 ai avut venituri numai din salarii) sau Formularul 200 (dacă în 2014 ai realizat şi alte venituri – din salarii sau activităţi independente sau numai din activităţi independente – profesii libere, drepturi de proprietate intelectuală, chirii etc.).

Pasul 2. Trimite formularul la Administraţia Financiară de care aparţii până la 25 mai 2015: formularul se poate depune direct sau se trimite prin poştă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire).

Reclame

Un gând despre “2% pentru o şansă la viaţă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s