Ghid de supravieţuire în metrou!

Dacă vrei să te bucuri de o minunată călătorie cu metroul, fie până la facultate, serviciu sau în orice altă destinaţie doreşti, trebuie să ştii să aplici câteva reguli esenţiale, fără de care nu te-ai putea face remarcat.

  •  Prima dată se intră, apoi se iese. Nu contează că lumea vrea să coboare, iar astfel ai putea avea şi tu loc, important e să nu îi laşi pe ceilalţi să facă asta! Fie rămâi în faţa uşilor şi nu te mişti de acolo (pentru că ei pot trece prin tine, fără ca tu să îi observi), fie te ambiţionezi cu tot dinadinsul să intri primul, împingând pe toată lumea, fără să ţii cont de nimic.
  • Când metroul se opreşte în staţie, aleargă spre uşă şi apasă în disperare pe butonul din mijloc! Uşile se vor deschide doar pentru că tu ai apăsat pe el! Eşti minunat/ă, bravo!
  •  Atunci când reuşeşti să intri în metrou, este obligatoriu să îţi alegi o bară care să fie numai a ta! Să te sprijini de ea, să o iei în braţe şi să nu îi mai dai drumul până cobori! Nu trebuie să îi laşi pe ceilalţi să se ţină, echilibrul lor este perfect şi nu au nevoie de sprijin!

  • De asemenea, dacă ai un ghiozdan în spate, să nu îl dai jos, mai ales dacă este super aglomerat! Ţine-l acolo, să nu cumva să îl pierzi.
  •  Ascultă muzică în căşti la maximum! Restul călătorilor chiar trebuie să-ţi asculte manelele tale şi hard-rock-ul de dimineaţă. E tot ce îşi doresc!
  • Când vorbeşti la telefon, fă-o cât mai tare! Trebuie sa observăm că tu ai semnal şi mai mult decât atât, chiar ne interesează problemele tale personale. Aşa că nu te chinui să vorbeşti pe un ton normal, fă-te auzit! Cu cât ţipi mai tare, cu atât mai bine! (se aplică şi în RATB, chiar şi pe stradă).
  • Când urci pe scara rulantă, asigură-te că staţionezi tot timpul pe partea stângă, nu pe cea dreaptă! Rămâi pe stanga, cei care se grăbesc, pot aştepta!

Tot ce am scris mai sus, din păcate, este inspirat din viaţa reală. Voi să nu faceţi asta, sunt deja destule personaje pe care le văd respectând cu stricteţe aceste (ne)reguli. Cu siguranţă mai sunt şi altele, dar pe acestea le remarc aproape zilnic.

Tot răul spre bine..

focus on the goodSursă foto: Pinterest

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s