Crezi sau nu crezi?

Mi-am dat şi eu seama, într-un final, că oricât de mult ai încerca să fii pe placul tuturor, nu vei reuşi. Oricât de multă încredere ai avea în oameni, la un moment dat te vor dezamăgi. Oricât de multă bunăvoinţă ai avea, la un moment dat cedezi.

Se spune că încrederea se câştigă în timp. Cum e atunci când cineva îţi spune că are încredere în tine, dar de fapt nu are? Şi acel cineva e conştient de acest lucru, dar totuşi continuă să te facă să crezi că nu e nimic în neregulă, ca mai apoi să îţi dai seama că ai fost minţit, că ai fost pus la încercări..

Cum poţi să convingi o persoană să îşi schimbe modul de a gândi şi a vedea lucrurile? Cum poţi să mai ai tu încredere într-o persoană care nu te-a crezut niciodată? Cel mai urât e când acea neîncredere se naşte din suspiciuni şi dintr-o imaginaţie mult prea bogată. O neîncredere care nu are nicio legătură cu realitatea. Iar asta este foarte greu de schimbat, pentru că explicaţiile nu-şi au rostul. Faptele valorează mai mult decât cuvintele. Adevărat. Dar cum să demonstrezi ceva ce nu s-a întâmplat, când cel căruia i-ai oferit încrederea e convins că tu minţi? Când un om ştie să se privească doar în faţă şi îşi urmează doar propriile convingeri, nu sunt prea multe de făcut..

Cel mai bine e să nu mai încerc să fiu pe placul tuturor. Cine mă place, mă înţelege şi are încredere în mine. Cine nu mă place, nu mă va înţelege şi nu va avea încredere. E foarte simplu!

În plus, nici nu merită să dăm atâtea explicaţii. Dacă le dăm, oricum nu suntem crezuţi şi în plus suntem acuzaţi că ne căutăm scuze. Mai bine lăsăm ca fiecare să creadă ce vrea, nu? Mai devreme sau mai târziu vom afla cine a avut dreptate şi cine nu. Doar să nu fie prea târziu..

Dacă nu ai încredere în oameni, poate că nici în tine nu ai încredere. De ce? Pentru că te laşi influenţat de aparenţe! Nu putem cunoaşte un om într-o viaţă.. nu în totalitate!

trust

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s