La amistad..

Cum e când unii prieteni te caută ca să vadă ce mai faci, cum mai e viaţa ta? Să zicem că e bine. Probabil le pasă… sau nu. Probabil au nevoie de tine şi ca să nu pară fără maniere, te mai întreabă şi de sănătate. Asta nu prea suport. E un pic falsă treaba. Atunci când se simt cam singuri sau au probleme şi ceilalţi nu sunt lângă ei, te caută, poate o să îi ajuţi şi acum, ca şi data trecuta, ca şi în alte dăţi. Ştiu că tu eşti oricum acolo. Nu contează dacă până acum, cât le-a fost lor bine, tu nu ai existat.

De asta am început să îi apreciez pe cei care sunt mereu lângă mine..la bine, la rău, când sunt enervantă, plictisită sau cu prea multă energie. Nu sunt mulţi, dar nici nu trebuie. Puţini, dar buni. Asta e important.

Sunt puţini..dar măcar ei sunt acolo, oricând. Te acceptă aşa cum eşti, te ascultă, te ajută. Sunt cei cu care poţi să vorbeşti despre orice, oricând. Fără să te fereşti. Sunt cei lângă care nu ţi-e ruşine să plângi sau să mai copilăreşti, chiar dacă ai o vârstă şi trebuie să te maturizezi.  Sunt cei cu care te înţelegi din priviri de cele mai multe ori. Sunt cei care te sfătuiesc, fără să te judece.

Şi acestea sunt doar câteva dintre acele lucruri care îţi diferenţiază prietenii adevăraţi, de cei ocazionali. Aşa că ai grijă de ei.

Anunțuri

4 gânduri despre “La amistad..

  1. Stii , e un proveb care spune: daca iubesti cainele, ii suporti si puricii. Cam despre asta este vorba si cu prietenii. Oricum ai lua-o, oamenii apar si dispar din viata noastra cu un scop. Numai ca nu intotdeauna avem noirabdarea necesara sa vedem care e acela. Asadar, rabdare! Stiu, la 20 de ani, nu avem rabdare, traim intens si pe fuga. Si asa si trebuie! Dar, cu timpul, invatam ce e cu adevarat important si care ne sunt adevaratii PRIETENI. Restul, cunostinte intamplataore care nu au alt rost decat sa ne ,,predea” lectii de viata…..

    Apreciază

    • Probabil că la mine tocmai asta este problema! Nu vreau ca toate persoanele să fie doar nişte cunoştinţe întâmplătoare, vreau să cred că fiecare om pe care îl întâlnesc îşi are un anumit rol în viaţa mea… Dar ca de obicei, aveţi dreptate. Îmi voi da seama odată cu trecerea anilor…acum sunt într-o alergătură continuă şi poate nu am suficient timp pentru meditat. Vă mulţumesc că existaţi în viaţa mea! Vă iubesc şi ştiţi asta!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s