Aparenţe

Tot mai des îmi dau seama de cum sunt oamenii în realitate. Odată cu înaintarea în vârstă, cu experienţele, cu relaţiile pe care le leg, cu cei pe care îi cunosc pe parcursul vieţii… Şi de cele mai multe ori se adevereşte vorba aia cu ‘aparenţele înşeală’. Cunoşti nişte persoane care îţi lasă o impresie plăcută la prima vedere, începi să crezi că sunt ok şi că poţi să ai încredere în ele, pentru ca mai apoi să îţi dai seama cât de bine şi-au jucat rolul în viaţa ta şi cu câtă nepăsare pleacă. Fără păreri de rău, fără scuze, fără nimic. Poate doar cu zâmbete, dar şi acelea false.

Şi da, te simţi minţit, înşelat, trădat…şi nu ar fi prima oară. S-a mai întâmplat, dar ai zis să treci peste, căci ura nu-şi are locul. Ai zis că mai bine ierţi şi îţi vezi mai departe de drum. Şi reuşeşti la un moment dat. Dar când ajungi la acel ‘moment dat’ cunoşti alte persoane la fel de drăguţe, la fel de prietenoase, la fel de mincinoase. Şi atunci îţi dai seama că a fost prima dată, dar nu şi ultima.

Ţi se zice că dacă o persoană ţi-a trădat încrederea, nu trebuie să le tratezi cu neîncredere pe restul. Poate că nu, dar facem asta ca să ne asigurăm că nu se va întâmpla la fel şi data viitoare. E ca un fel de scut protector. Te protejează de minciuni, de dezamăgiri şi alte sentimente călcate în picioare. Dar asta cu un risc: acela de a deveni prea nepăsători, prea ironici, prea duri, prea reci. Şi nici aşa nu e bine.

Unii reuşesc să se schimbe, alţii nu. Unii încearcă, alţii n-au curaj. Eu tot stau să mă gândesc…oare cum e mai bine ?!

Reclame

5 gânduri despre “Aparenţe

  1. Ai omis partea in care tot ei iti reproseaza ca lucrurile ar fi putut sta altfel daca nu ii respingeai. Poate ca nu degeaba se spune ca trebuie sa fim noi asa cum ne dorim sa fie ceilalti. Dar si atunci exista riscul de a deveni din nou naivi si de a-i accepta langa noi pe cei care doar par ca ne seamana… plus ca mereu se pune accentul pe atractia dintre opuse…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s