Mulţumiri

Ţin să le mulţumesc celor de la BlogalInitiative şi Salvaţi Copiii România, inclusiv lui Chinezu  si doamnei Gabriela Alexandrescu pentru invitaţia lansării primei platforme de parenting pozitiv din România: http://www.parintibuni.ro/. Un loc în care toţi părinţii pot afla sfaturi cu privire la confruntările de zi cu zi, pot pune întrebări despre absolut orice problemă legată de copiii lor şi pot afla informaţii utile.

Pentru că astăzi este Ziua Internaţională a Cărţii, în cadrul campaniei „Copiii fără etichete” a fost invitat şi scriitorul Mircea Cărtărescu, cel care ne-a vorbit despre importanţa unei educaţii corecte, fără violenţă. Un lucru tare interesant pe care ni l-a împărtăşit, a fost acela că violenţa nu înseamnă doar să îţi cerţi sau să îţi baţi copilul, violenţa este chiar şi atunci când îţi laşi copilul singur, de la o vârstă fragedă, cu cheia de gât şi pleci în Spania, Italia sau alte ţări străine. Pentru că un copil are nevoie de educaţie şi atenţie din partea ambilor părinţi, încă din primii ani de viaţă, până când se poate descurca de unul singur. Această educaţie forţată nu face altceva decât să împiedice dezvoltarea normală a copilului.  De asemenea este important să îi lăsăm pe copii să ia singuri decizii, să îi lăsăm să aleagă şi să nu fie supuşi unor restricţii.

Ne-am bucurat cu toţii de reuşita campaniei şi de implicarea tuturor bloggerilor şi sperăm ca în continuare să putem face cât mai multe lucruri bune. Primii paşi au fost şi continuă să fie făcuţi, aceia de conştientizare, de informare şi de combatere a violenţei împotriva copiiilor. Continuă să fie făcuţi pentru că nu trebuie să ne oprim aici. Încercăm să distribuim aceste informaţii care pot fi utile pentru mulţi dintre noi. Încercăm să schimbăm mentalităţi şi să scăpăm de prejudecăţi.

Aşadar, felicitări pentru iniţiativă şi curaj!

Anunțuri

3 gânduri despre “Mulţumiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s