Ziua Conştientizării Autismului

Nu ştiu dacă ştiaţi, dar astăzi, 2 aprilie, este Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului. Dacă ştiaţi e foarte bine, dacă nu, aflaţi acum !

Cu această ocazie, AITA (Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism) demarează o frumoasă campanie de informare şi conştientizare cu privire la ceea ce înseamnă autismul şi la cum pot fi combătute miturile şi prejudecăţile. Pentru că înainte de orice, este important să fim informaţi, după aceea să acţionăm!

Autismul este una dintre cele mai severe tulburări neuropsihiatrice ale copilăriei, prezent încă din primii 3 ani  şi păstrat de-a lungul întregii vieţi. Este o luptă continuă cu care tot mai mulţi copii se confruntă.

Din păcate, copiii care suferă de autism au manifestări precum: problemele de comunicare şi adaptare, repetări de cuvinte, reţinerea în ceea ce priveşte interacţiunea socială sau comportament neobişnuit privind mişcările mâinilor.

Voi ştiaţi că…?

Copiii cu autism se autostimulează foarte mult şi foarte des, pentru că nu ştiu cum să abordeze lumea în care traiesc şi nu pot învăţa lucruri noi prin imitaţie. Dezvoltarea unor noi abilităţi se poate realiza prin jocuri.  Prin intermediul jocului, copilul se dezvoltă fizic şi mental, îşi dezvoltă imaginaţia, creativitatea, limbajul, învaţă să respecte reguli, să câştige şi să piardă, să-şi exprime emoţiile, să-i accepte pe ceilalţi, să dobândească abilităţi de autoservire, să devină independent.

Autismul există !

Autismul se poate recupera !

Copiii cu autism au aceleaşi drepturi, aceleaşi ca toţi copiii !

Aceşti copii nu trebuie diferenţiaţi de ceilalţi, trebuie respectaţi şi ajutaţi. Iar ajutorul vine la pachet cu multă răbdare, atenţie şi dedicare.  Autismul nu se vindeca, dar  se  poate  recupera în procent de 47 %, ceea ce este încurajator. Haideţi să îi ajutăm să zâmbească !

Mai multe informaţii găsiţi pe: http://www.autism-aita.ro/

Reclame

Un gând despre “Ziua Conştientizării Autismului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s