Copiii fără etichete

O nouă campanie, un nou început!

Salvaţi Copiii România derulează în perioada martie-octombrie 2013, o campanie pentru combaterea violenţei împotriva copiilor. Campania se numeşte „Copiii fără etichete”, iar ambasadorul acesteia şi totodată iniţiatorul BlogalInitiative.ro este Cristian China-Birta (Chinezu).

Mesajul pe care această campanie îl transmite este: Îi ajutăm pe copiii noştri să devină Oameni Mari.

Am decis să mă alătur campaniei pentru că  în România (şi nu numai), tot mai mulţi copii sunt supuşi violenţei. O violenţă aşa zis „educaţională”, care pentru unii părinţi pare cât se poate de corectă şi motivaţională.  Un copil care este supus unui astfel de tratament are toate şansele să rămână marcat. Majoritatea studiilor bazate pe această temă, arată că un copil care este supus violenţei (verbale sau fizice),  va avea de suferit pe parcursul întregii vieţi, astfel că dezvoltarea pe plan emoţional va fi afectată, iar asta poate duce la naşterea unor resentimente precum: ura sau frica.

Eu cred că un copil, pentru a creşte frumos şi sănătos are nevoie de iubire, sprijin, înţelegere şi multă comunicare. Agresivitatea în educaţie nu îşi are locul. Pentru unii, violenţa pare cea mai simplă şi rapidă soluţie. Cei care o folosec nu se mai gândesc la urmările pe care faptele lor le pot avea. Sunt conduşi de raţiunea aia bolnavă şi mai puţin de sentimente. Puţini dintre cei care îşi lovesc copiii regretă cu adevărat. Şi tot mai puţini îşi dau seama că greşesc.

Campania „Copiii fără etichete” îi invită pe adulţi să lase la o parte stereotipurile societăţii  (ex: Bătaia e ruptă din Rai sau Unde dă mama, creşte). Părinţii trebuie să se raporteze strict la ceea ce sunt copiii lor: copii buni! Pentru că un copil nu se naşte rău, sau obraznic, ci devine din cauza faptului că a avut parte de o educaţie necorespunzătoare. Astfel că ei trebuie ajutaţi să se dezvolte printr-o educaţie pozitivă.

 

Reclame

2 gânduri despre “Copiii fără etichete

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s