Parfumul

Mă ţin de ceva timp să citesc o carte care mi-a stârnit curiozitatea, datorită unei coperţi frumoase. Astăzi am terminat-o şi vreau să vă spun că am rămas impresionată. Iniţial, după primele pagini citite am fost tentată să renunţ, crezând că este încă una dintre cărţile acelea aparent neinteresante, pe care le incepi cu dorinţa aia arzătoare, iar după ce constaţi că nu te atrage, o pui la loc in bibliotecă. Din fericire, de data asta nu s-a întâmplat la fel.

Romanul „Parfumul” (Patrik Süskind) este o capodoperă. Este descrisă viaţa unui băiat (Jean-Baptiste Grenouille), care supravieţuieşte datorită simţului său extrem de dezvoltat, mirosul. Fiind atât de dezvoltat, el reuşeşte să le provoace o frică tuturor celor cu care interacţionează, încă de când se naşte. Supravieţuieşte multor schimbări aparent grele pentru un copil de vârsta lui, (respectiv adolescent), dar în final, reuşeşte să îşi îndeplinească visul : acela de a învăţa cum poate păstra mirosul. El creează diferite parfumuri, cât mai neobişnuite, astfel încât să îl găsească pe cel mai potrivit. In acest demers, Grenouille ajunge să ucidă 12 femei.

Filmul este cu adevărat special, şocant, marcant, dar merită văzut. Cu toate acestea, vă recomand mai întâi cartea (aşa cum mi-a fost recomandată şi mie), deoarece în film sunt omise anumite momente destul de importante. Cartea vă ajuta să vă imaginaţi scenariul, iar când veţi vedea filmul, veţi înţelege mai bine.

În orice caz, sfârşitul va surprinde detaşat. Este un final neobişnuit sau cel puţin un pic mai aparte.

PS: Îţi mulţumesc Alessandra Retscher pentru recomandare!  ^^

Reclame

3 gânduri despre “Parfumul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s