” Vreme rea sau vreme bună, paranoia ne adună! ” – CTP

A doua ediţie a Atelierelor Social Media Universitaria ni l-a adus faţă în faţă, la FJSC, pe Cristian Tudor Popescu. Acesta a încercat să ne dea câteva sfaturi şi a răspuns curiozităţilor noastre, legate de presa scrisă, televiziune şi nu numai.

Cristian Tudor Popescu ne-a sfătuit în legătura cu meseriile pe care urmează să le avem. Atunci când a fost întrebat de către studenţi cum putem să facem presă de calitate în România, în situaţia în care publicul dorește doar un anumit tip de ştiri (în general de divertisment, ştiri tabloid) şi nu mai este atrasă deloc de cultură, acesta a răspuns simplu: „Trebuie să ţii la meseria ta de gazetar. Nu de tejghetar.” (bine de reţinut când eşti la început de drum). Adevărul este că prea puţini rezistă tentaţiei de a rămâne fideli bunului simţ şi a nu cădea în ghearele penibilului, doar pentru a avea audienţă.

Dânsul ne-a mai spus că este destul de greu să schimbăm acest lucru. Legat de audienţă, Cristian T.Popescu ne-a mărturisit cum în emisiunile de televiziune, invitaţii sunt dirijaţi atât de moderatori, cât şi de cameramani, să apeleze la mici trucuri pentru a nu le scădea audienţa. Prin aceste trucuri, spune el, se ajunge la „sânge pe sticlă”. Oamenii nu mai sunt interesaţi de evenimentele cu adevărat importante sau de cele educative, ci sunt însetaţi după scandalurile apărute la tv.

Pot să spun că fost o discuţie interesantă, liberă, lejeră şi fără tensiuni. A fost o discuţie între profesor şi învăţăcei, între un om trecut prin tainele meseriei şi viitorii jurnalişi care îi vor călca/sau nu, pe urme.

Sursă foto!

Reclame

4 gânduri despre “” Vreme rea sau vreme bună, paranoia ne adună! ” – CTP

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s